Wij helpen kinderen met albinisme in Tanzania

Onder het kopje "gezondheid" verstaan wij de maatregelen en hulp die wij kunnen en willen bieden ten behoeve van de gezondheid van kinderen met albinisme.
Ter preventie van huidkanker voorzien we de [...]

Onder het kopje "onderwijs" verstaan we de educatie die zo belangrijk is voor de kinderen. Helaas krijgen weinig kinderen met albinisme in Tanzania een kans op goede educatie. We plaatsen [...]

— Dar Es Salaam, Tanzania

Ons doel is om het welzijn van de kinderen met albinisme in Tanzania te bevorderen

In de media is veel te lezen over kinderen met albinisme (KMA) in Afrika. Met name in Tanzania is de situatie voor deze kinderen alarmerend. De kinderen worden voor hun eigen veiligheid achtergelaten in kampen waar ze veilig zouden moeten zijn en afgesloten worden voor de buitenwereld. Deze kampen waren in eerste instantie opgezet als noodoplossing, maar hebben inmiddels een langetermijn karakter gekregen. Er is in sommige gevallen wel eens onderwijs, maar in de vakanties gaan de kampen dicht en worden de kinderen alsnog aan hun lot overgelaten. Andere kampen verbieden contact met ouders of familie en de kinderen leven hier dan totdat ze volwassen zijn.
Veel van deze kampen/kinderhuizen zijn overvol en de hygiënische omstandigheden zijn slecht. Er zijn ook gevallen bekend van seksueel misbruik.

Vrijwilliger worden?

Stichting Inside The Same is op zoek naar vrijwilligers!

Studeer jij Geografie, Geneeskunde of Antropologie, dan zou je bij ons ook je afstudeerproject kunnen realiseren!

Lees meer

Doorlopende acties

Webshop Liev & Hip

Door bij Liev & Hip een ketting of dromenvanger aan te schaffen in de webshop, steunt u automatisch onze stichting. Iets leuk voor uw kind én hiermee een kleine bijdrage kunnen geven in één, hoe mooi is dat?!

Bezoek de webshop van Liev & Hip
Kinderen Albinisme Afrika

Tanzania 2017

6 juni vertrekken wij (Gabrielle, Désirée, John en Livia) naar Tanzania voor 2 weken. We gaan deze reis naar Salvation Army, kamp Buhangija en Lamadi.


Geef kinderen met albinisme in Tanzania een toekomst!

Hieronder kun je een donatie doen.

Naam*

E-mailadres

Telefoonnummer

Bedrag *