Medische zorg en voorlichting ten behoeve van de kinderen met albinisme.

Preventie van huidkanker

We voorzien opvangkampen, centra en scholen van zonnecrème met SPF 50, zonbeschermende kleding, zonnebrillen en petten. We bezoeken de plaatsen zelf en hebben ook ambassadeurs die de meer rurale gebieden bereizen.

Goede voorlichting is cruciaal over hoe en wanneer er zonnecrème gesmeerd dient te worden.

Kinderen

Bij vermoeden van huidkanker brengen we de ouders van de kinderen in contact met een dermatoloog.

In de nabije toekomst komt er een jaarlijkse huidcheck door een dermatoloog.

Medische hulp verstrekken

Bij het bezoeken van kampen als Buhangija Center, smeren we alle kinderen in en controleren en verzorgen we de eventuele (brand)wonden die ze hebben. Ook hier is voorlichting belangrijk.

We adviseren ‘medisch personeel’ van het opvangkamp om met kinderen naar een ziekenhuis te gaan als we twijfelen aan de brandwonden en de genezing hiervan.

Als we zien dat kinderen erg ziek zijn, gaan wij met ze naar een lokale dokterspost of ziekenhuis en laten we de kinderen onderzoeken. Alles wordt ter plekke betaald door de stichting; de dokter, het ziekenhuis en de medicijnen. Op deze manier weten wij zeker dat de kinderen krijgen wat ze nodig hebben en dat het geld op de juiste manier wordt besteedt.

Kind Afrika

Voorzien in visuele hulpmiddelen

Mensen met albinisme hebben zeer slecht zicht (10%) en de ogen zijn zeer lichtgevoelig. We voorzien diverse scholen als Matumaini School bij Het Leger Des Heils in zicht-verbeterende hulpmiddelen als een bril op sterkte en vergrootglas om het leerproces zo optimaal mogelijk te maken.