Op het gebied van “onderdak” willen we de kinderen uit de overvolle overheids-gesubsidieerde opvangkampen zoals Buhangija Center halen, en overplaatsen naar een liefdevol en veilig onderkomen.

Wij hebben momenteel twee onderkomen waar wij de kinderen kunnen plaatsen.

Mary Mother Of god Perpetual Help Center

Dit centrum wordt gerund door Sister Helena.

Sister Helena helpt de kinderen vanuit haar hart en ziel. Ze betrekt de kinderen in de gemeenschap en is bekend.

Op haar omheinde terrein heeft een ruime woning waar ze momenteel rond de 65 kinderen opvangt (waaronder de 5 kleintjes die ze tijdens ons bezoek in maart 2016 heeft meegenomen uit Buhangija).

Toen wij in 2016 voor het eerst het “huis” van Sister Helena bezochten, woonde er 65 kinderen bij haar. Elke avond werden er 65 matjes uitgerold en lag er in elk gaatje of hoekje van de woning wel een kindje te slapen. Ze gaf aan dat zij het liefst meer kinderen zou willen opvangen, voornamelijk de kleinste kindjes die de zorg zo hard nodig hebben. Helaas had zij hiervoor niet de ruimte.

Eind 2016 zijn er een Amerikaanse en Italiaanse stichting geweest, welk voor de jongens en de meiden een aparte slaapzaal hebben gebouwd.
Omdat de kinderen hun behoefte in de tuin deden vanwege het ontbreken van sanitair, hebben wij in juni 2017 een ruimte gebouwd met toiletten, douches en wastafels.

Wij zetten ons in om haar financieel te ondersteunen en helpen haar d.m.v. de gevraagde hulp te bieden voor de kinderen. Dit doen wij alleen, maar ook in samenwerking met andere stichtingen wereldwijd.

Matumaini School – The Salvation Army

Op het terrein van The Salvation Army in Dar Es Salaam, is een school voor lichamelijk gehandicapte kinderen en kinderen met albinisme. De kinderen die hier op school zitten, krijgen een goede opleiding, goede voeding, schone bedden en liefdevolle verzorging.
In maart 2016 hebben we de eerste twee kinderen hier naartoe kunnen overplaatsen, namelijk Faustine en Joyce.
Inmiddels is het jonge zusje van Joyce ook geplaatst en is er een plek voor het broertje van Faustine.

Wij streven ernaar om hier meerdere kinderen te plaatsen.