Onder ons hoofddoel ‘health’ verstaan wij de maatregelen en hulp die wij kunnen en willen bieden ten behoeve van de gezondheid van kinderen met albinisme.

 

  • Preventie van huidkanker

We voorzien de opvangkampen en scholen die we bezoeken van zonnecrème met SPF 50, zonbeschermende kleding, zonnebrillen en petten.

Wat hierin een cruciale rol speelt is dat wij ook voorlichting en uitleg geven over hoe en wanneer er zonnecrème gesmeerd dient te worden.IMG_4771

Tevens leggen we uit hoe wonden verzorgd moeten worden die reeds opgelopen zijn door verbranding van de zon.

 

In de nabije toekomst willen wij de kinderen een jaarlijkse huidcheck laten ondergaan door een dermatoloog.

 

 

  • Medische hulp verstrekken in overvolle opvangkampen aan ondervoede kinderen vaak met ziektes als MalaVerzorging buhangijaria en Tyfus

Bij het bezoeken van Buhangija Center, smeren we alle kinderen apart in en controleren en verzorgen de eventuele (brand)wonden die ze hebben.

We adviseren de ‘dokter’ van het opvangkamp om met kinderen naar een ziekenhuis te gaan als we twijfelen aan de brandwonden en de genezing hiervan.

Als we zien dat de kinderen erg ziek zijn, gaan wij met deze kinderen naar een lokale dokterspost en laten de kinderen onderzoeken. Mocht het nodig zijn dan brengen wij de kinderen naar het ziekenhuis. Ook medicijnen die nodig zijn halen we zelf. Alles wordt betaald door de stichting, de dokter, het ziekenhuis en de medicijnen. Op deze manier weten wij zeker dat de kinderen krijgen wat ze nodig hebben en dat het geld niet verdwijnt.

Ook proberen we de allerkleinste over te plaatsen naar Sister Helena, waar we kunnen garanderen dat ze de juiste behandeling krijgen om te genezen.

 

  • Hulpmiddelen voor slecht zicht als brillen, vergrootglas en loep

We voorzien scholen als Matumaini School bij Het Leger Des Heils van zicht-verbeterende producten om het leerproces zo optimaal mogelijk te maken.