15 oktober, eindelijk zover, na maanden van inzamelen van spullen, zoeken naar donateurs en regelen van de reis, kunnen wij (John, Désirée en Gabrielle) eindelijk naar Tanzania!

We hadden vooraf afgesproken met Sammy, een medewerker van KLM, om 25 kg zonnecrème af te geven. We werden dan ook netjes door hem opgevangen op Schiphol. Allereerst ALLE LOF voor Sammy en de CREW van onze vlucht voor het mogelijk maken van het meenemen van de extra kilo’s zonnecrème!

Eenmaal aan boord hebben we een prettige en goede vlucht gehad dankzij de crew.

De landing op Dar Es Salaam verliep ook prima.Toen moesten we een Visum regelen. Dat ging er even anders aan toe dan bij ons! Betalen staand in de rij en afgeven die paspoort! Uiteindelijk wordt je opgeroepen en klaar…Erg primitief, maar het werkt!

Nadat we een taxi hebben geregeld, kwamen we aan bij onze slaapplekken, Salvation Armu Mgulani Hostel. Zeer nette en schone huisjes.

We hadden afgesproken met de taxichauffeur dat hij ons de volgende ochtend al om 4:00 op zou pikken om ons weer naar het vliegveld te brengen.

De vlucht die we moesten nemen was om 6:00 naar Mwanza. Daar hadden we afgesproken met Koen de Regt. Samen met hem en nog 3 vrijwilligers van de engelse stichting Standing Voice, zijn we per auto naar Shinyanga gereden. Een rit van ruim 2 uur. In Shinyanga hebben we Buhangija bezocht, een zeer noodlijdende school.

Verslag hierover volgt in de volgende blog.