Livia Rijntalder

Ik ben Livia. Ik ben de oppas van de kinderen van Gabrielle geweest. Op Facebook bleven wij elkaar volgen en op die manier wist ik van het bestaan van Stichting Inside The Same af.

Na mijn reis naar Thailand wilde ik iets goed doen en heb ik meteen contact gezocht met Gabrielle om te vragen of ik vrijwilliger kon worden voor Inside The Same. Ik ben meteen gaan nadenken over hoe ik mij kan inzetten voor de stichting. Ik heb een eigen webshop www.lievenhip.nl en bedacht al snel dat ik een deel van de opbrengst van de producten die ik zelf maak en verkoop kan doneren. Van elke verkochte dromenvanger en beestenketting wordt er dan nu ook €1,- gedoneerd.

Ik help nu mee aan het beheren en onderhouden van de website en de social media. Daarnaast ga ik dit jaar (2018) mee naar Tanzania om van dichtbij mee te kunnen helpen, een hele mooie kans waar ik zeker naar uitkijk. Ik ga mij op alle mogelijke manieren inzetten voor Inside The Same en hoop dat wij nog veel meer mensen bereiken die ook hun steentje willen gaan bijdragen!

Marline van Ramselaar- de Kruijf

Ik ben Marline en moeder van twee kinderen. Door Gabriëlle ben ik voor het eerst van dichtbij in aanraking gekomen met mensen met albinisme.

Vóór die tijd wist ik hier niet veel vanaf, behalve dat men wit haar heeft. Inmiddels weet ik dat er veel ongemakken zijn als je albinisme hebt. Naast het snel verbranden van de huid hebben mensen met albinisme slecht tot zeer slecht zicht en zijn ze ook lichtschuw, wat veroorzaakt wordt door het ontbreken van pigment in de iris.

Door de goede zorg in Nederland kunnen mensen met albinisme goed deel uitmaken van de maatschappij. Zo kun je hier een zonnebril of lenzen krijgen die de lichtschuwheid enigszins kunnen compenseren, en overal kun je petjes kopen. Ook zijn hier bijvoorbeeld tablets, waarmee je het lettertype kunt vergroten en zo het lezen mogelijk maakt. Verder biedt de staat ook ondersteuning in het onderwijs aan. Ik zie daarom dat Geordy opgroeit als een gelukkig kind en dat de komst van Yoëll een enorm gelukkige gebeurtenis is en dat het met hem ook zeker goed zal komen.

In tegenstelling tot Afrikaanse landen wordt in Nederland niet je hele gezin verscheurd als je een kind met albinisme krijgt. Als moeder van twee kinderen moet ik er niet aan denken om één van mijn kinderen naar een kamp te moeten sturen omdat deze gevaar loopt. Ik realiseer mij maar al te goed dat ik het getroffen heb in Nederland met goede zorg en voorzieningen en ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het leveren van hulp in Afrika.